Kerona investeert in betaalbare huurwoningen in en direct rond de stad Groningen.

Wij zijn altijd op zoek naar zelfstandige woningen met een marktwaarde tot ca. €175.000. Het kan daarbij gaan om eengezinswoningen of appartementen. Achterstallig onderhoud of andere zaken die verkoop lastig maken zijn bij ons normaal gesproken geen probleem.

De woningen die wij aankopen beheren wij deels zelf en worden deels afgenomen door (meestal kleine particuliere) investeerders.

Door onze snelle en flexibele manier van zaken doen kunnen we in de meeste situaties een mooie oplossing vinden waarmee wij als koper en u als verkoper tevreden zijn. Bij ons geen eindeloze reeks van bezichtigingen, hoge makelaarskosten of lastige koopcontracten met ontbindende voorwaarden.

Als wij geïnteresseerd zijn in uw woning dan kunt u een aanbieding met duidelijke voorwaarden, en afgestemd op uw persoonlijke situatie, verwachten.

Een voorbeeld van onze flexibele aanbiedingen is een verkoop met terug huur optie.

Verkopen en terug huren

Voor mensen die wel willen profiteren van de gestegen huizenprijzen maar toch willen blijven wonen in hun eigen woning hebben we een flexibele oplossing. Een goede prijs voor uw woning en een terug huur garantie voor bepaalde of onbepaalde tijd. Zelfs als u nog een hypotheek op de woning heeft zal er na afbetaling daarvan in de meeste gevallen een mooi bedrag over blijven waar u zelf mee kunt doen wat u wilt.

Met deze regeling kunnen we een voor beide partijen gunstige verhouding tussen verkoopprijs en huur zoeken. Een zeer lage huur behoort tot de mogelijkheden, de geboden prijs voor de woning zal dan uiteraard ook lager zijn. Liever een hoge verkoopopbrengst? Dan kunnen we een marktconforme huur aanbieden.

Een voorbeeld met afgeronde bedragen als indicatie. De werkelijke aanbieding die wij kunnen doen hangt van vele factoren af.

Stel een woning van €150.000 marktwaarde in verhuurde staat. Als we deze woning aankopen voor €150.000 kunnen we een kale aanvangshuur voor onbepaalde tijd van ca. €850 per maand aanbieden.

Als wij deze woning echter voor €130.000 kunnen overnemen dan kunnen we een kale huur voor onbepaalde tijd van slechts ca. €575 per maand aanbieden. Deze korting blijft doorwerken in de jaarlijkse huur indexatie. Over 10 jaar met een jaarlijkse indexatie van 2% loopt de huur op naar €701 per maand terwijl dit bij huur zonder deze korting €1036 geweest zou zijn.

Bent u naast de verkoopprijs van €130.000 ook geholpen met een huur voor bepaalde tijd? Voor een huur voor bepaalde tijd van 24 maanden kunnen we een kale huur van slechts ca. €300 euro per maand afspreken. Daarbij ontvangt u bij vertrek na afloop van de huurperiode 70% van de betaalde huur terug als verhuisvergoeding. In dit geval ca. €5.040.

Mocht de afgesproken huurtermijn achteraf gezien toch te kort zijn geweest dan kunnen we u eventueel aanvullend een marktconforme huur voor onbepaalde tijd aanbieden.